Alp Şen Vakfı

Projelerimiz

Alp Şen iyİLİK Projesi

Amacımız

Kemik iliği nakli; lösemi, anemi gibi kan hastalıklarının tedavisinin ağır evrelerinde başvurulan bir tedavi yöntemidir. Bunun için gönüllülerden alınan kan örneklerinin incelenip doku tiplerinin belirlenmesi ve doku uyumu gösteren hastaya uygun bağışçıdan kemik iliği kök hücrelerinin nakledilmesi gerekmektedir. Ancak şu anda doku bankalarında gönüllü bağışçılardan toplanmış olan yaklaşık 15.000 adet kan örneği ödenek, malzeme ve altyapı yetersizliği sebebiyle incelenememektedir. Projemizde ilk olarak, bu inceleme için gerekli kaynağı oluşturmayı hedefledik. Bu amaçla, sponsor bağlantılar arıyor ve kampanya logomuzla tasarladığımız t-shirt, cupcake ve hediyelik eşya satışları organize ediyoruz. Daha sonrası içinse gönüllü bağışçı sayısını arttırmaya yönelik farkındalık çalışmaları planlamaktayız.

Neler Yaptık?

Kemik iliği nakli sürecinde yaşanan sorunları tüm boyutlarıyla inceleyebilmek için, uzman doktorlarla ve ilgili derneklerle görüşmeler yaptık. Cupcake satışı ile elde ettiğimiz gelirle kampanya t-shirtlerini bastırdık. T-shirt satışları için konser, tiyatro, kermes gibi etkinliklerde stand kurduk. Projemizi Enka Okul Aile Birliği, Enka Vakfı Yönetim Kurulu ile paylaştık, konferans ve sempozyumlarda sunumlar yaparak geniş kitlelere ulaştık.Ayrıca, firmaları ziyaret edip bağış talebinde bulunduk. Elde edilen gelirle Özgün Kimya Firması aracılığı ile yurt dışından doku inceleme kitleri getirtildi, Çapa İlik Bankası’na teslim edildi ve 900 kan örneğinin incelenme süreci projemiz sayesinde başlamış oldu. Bu süreçte, alınan malzemenin faturası, resmi teslim tutanakları ve teşekkür sertifikaları da vakıf ve bağışçılarla paylaşıldı.

Alp Şen ve İyilikleri

Çok sevgili Alp Ali Şen ve ailesinin desteği projede kısa zamanda büyük yol kat etmemizi sağlamıştır. Adnan Şen’in bağlantıları ile firmalardan toplanan yüklü miktardaki bağışlar, kermes organizasyonları ve t-shirt satışlarında Begüm Şen’in büyük desteği ile projemiz hızla büyümüştür. Bizler, Alp’imizin bu projeye olan inancı ve adanmışlığını hep canlı tutmak ve onun adını yaşatmak adına projemizin ismini “Alp Şen iyİLİK Projesi” olarak değiştirdik. Şimdi, projeyi daha güçlü bir şekilde kucaklayarak, kurtarılabilecek yaşam ihtimallerini arttırmaya çalışıyoruz. İyileşen her çocukla Alp yeniden doğacak bizim için. Onun giderayak dünyaya bıraktığı güzellikleri yaşatmak ve çoğaltmak için var gücümüzle çalışacağız.

Gelecek Hedeflerimiz

“Alp Şen iyİLİK projesi” zaman limiti olmayan bir çalışmadır. Kemik iliği naklinde farklı boyutlarda pek çok sorun bulunmaktadır. Biz, belli oranda bir kaynak yaratıp, örneklerin incelenmesini sağladıktan hemen sonra gönüllü bağışçı sayısını arttırmak için farkındalık çalışmalarına başlamayı planlıyoruz. Bu aşamada, diğer okullardan gönüllülerin de katıldığı çalışma grupları oluşturmayı hedefliyoruz. Bu amaçla okulumuzda bir çok lisenin katılımıyla bir “Enka iyİLİK buluşması” organize ettik. Bizler doğru bir sistem üzerine kurulu etkin çalışan bir ilik bankasının kuruluşuna önderlik edebileceğimizi de düşünüyoruz. Bu, sevgili Alp’imizi de çok heyecanlandıran bir hayalimizdi. “Alp Şen İlik Bankası” nı kurabilmek için var gücümüzle çalışmaya söz verdik. Bu konuda, birçok öğrenci ve sevenlerinden gelen destek talepleri bizi çok mutlu etmektedir. “Alp Şen iyİLİK Projesi” için vereceğiniz her türlü destek, hayat kurtarmak ve Alp’imizi yaşatmak adına büyük anlam taşımaktadır.

BİZE ULAŞIN

Ceyda Yılmaz;
@: ceydayilmaz@enkaokullari.k12.tr
T: 212 705 65 00 / Dahili: 426

Web sitemiz: www.enkaiyilikprojesi.com

Facebook sayfamız: “Alp Şen iyİLİK projesi - www.facebook.com/alpseniyilikprojesi

Twitter: @alpsenyilikproje

Instagram: @alpseniyilik

BİZE ULAŞIN

İstinye Mahallesi Darüşşafaka Caddesi No: 45
İstinye İSTANBUL
T: +90 212 323 10 97

@:info@alpsenvakfi.org

BİZİ TAKİP EDİN

BÜLTENE ÜYE OLMAK İSTİYORUM

Gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimize üye olun:

© 2022 - Alp Şen Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.